Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Nils Holgerssons underbara resa" by Selma Lagerlöf * Book PDF Kindle ePub Free

Nils Holgerssons underbara resa

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Nils Holgerssons underbara resa
  • Author : Selma Lagerlöf
  • Release Date : January 12, 2018
  • Genre: Fiction,Books,Kids,Classics,
  • Pages : * pages
  • Size : 1488 KB

Description

En vacker vÄrdag upptÀcker Nils Holgersson, till sin stora förvÄning, en liten tomte pÄ gÄrden dÀr han bor. Han bestÀmmer sig för att spela tomten ett spratt och fÄngar honom med en gammal hÄv. Men nÀr tomten till sist slÀpps fri Àr han mer Àn missnöjd och bestÀmmer sig för att straffa Nils Holgersson. Nils tuppar av och nÀr han vaknar inser han att han har krympt och blivit lika liten som en pyssling. Snart inser han att han kan förstÄ och tala med gÄrdens alla djur och nÀr han stöter pÄ tamgÄsen MÄrten börjar Àventyret pÄ riktigt ...
"Nils Holgerssons underbara resa" publicerades ursprungligen i tvÄ delar och Àr en av de mest Àlskade barnböckerna genom tiderna. Boken har översatts till över 60 sprÄk och skrevs ursprungligen som en lÀsebok i svensk geografi.
Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lÀrare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf Àr en av Sveriges mest uppskattade och Àlskade författare genom tiderna och var ocksÄ den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.


Download Ebook "Nils Holgerssons underbara resa" PDF ePub Kindle